Return to site

Onderscheidings-

vermogen en

onthechting

in de Yoga Sutra's

· Blog

🤗❤️🙏Ik mocht weer iets vertellen op de radio voor de Theosofische Vereniging in Nederland! Onderwerp is Onderscheidingsvermogen en onthechting in de Yoga Sutra's van Patanjali.

Het 8-voudig pad van Ashtanga Yoga dat door Maharshi Patanjali ontwikkeld is leidt naar verlichting en Eenwording met het Bestaan zelf. Onthechting en onderscheidingsvermogen zijn cruciale instrumenten van de yogi. Niet alleen in de serene meditatieruimte of op de yogamat maar in het dagelijks leven waar situaties en omstandigheden soms het onmogelijke van ons vragen. Wie ben je als yogi dan? Wat ben je dan waard en hoe handel je ‘in the midst of the fight’? Dat zijn de momenten waar het op aan komt.

 

De yoga-aforismen van Patañjali vormen dé basistekst op het gebied van raja-yoga. Zij beschrijven op briljante wijze systematisch een geestelijke weg die tot bevrijding en verlichting leidt. Patañjali werpt helder licht op de innerlijke werking van de geest, zijn neigingen, modificaties en toestanden waarin het vast kan komen te zitten, en hoe deze te overwinnen. De innerlijke ontwikkeling van onderscheidingsvermogen en onthechting vormt een centraal thema in deze hele sutra en vindt haar vervolmaking in de finale bevrijding van de yogi!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK